Vega tabouleh met gegrilde groenten

why so yummy

De vega tabouleh zal je verbazen. In 30 min zet je een verantwoorde maaltijd op tafel, terwijl je niets afdoet aan de smaak.

Naar het recept

De vega tabouleh met gegrilde groenten en feta is een recept dat ik vaak doordeweeks eet. Het is lekker makkelijk want je ze het in 30 minuten op tafel én het is ook nog eens gezond. Maar bovendien vind ik het een bewuste maaltijd.

Wie mij goed kent, weet dat ik dol ben op vlees en het geweldig vind om een groot stuk vlees op de bbq te gooien. Er uren mee bezig zijn, is iets waar ik echt van kan genieten. Dit is iets wat ik nog steeds doe en blijf doen, maar ik probeer mijn keuzes wel bewuster te maken. Zo aten wij tot niet zo lang geleden wekelijks aardig wat kip weg. We (mijn vriend en ik) voelden ons zo nu en dan schuldig over ons eetgedrag, maar bleven in deze routine hangen. Puur uit gemak. Geen tijd maken om ons in de vega keuken te verdiepen en uit onze comfort zone te treden. We proberen sinds een paar weken bewustere keuzes te maken, om te beginnen door doordeweeks minder vlees te eten. Ik kan je vertellen dat het me tot nu toe niet tegenvalt! Ik heb zelfs al een paar lekkere recepten ontwikkeld die ik met je wil delen, omdat ze me hebben verrast. Voor mij vallen ze prima in de categorie comfort food. De tabouleh met gegrilde vega stukjes en groenten is hier een van. Ben erg benieuwd wat je ervan vindt!

Zo maak je vega tabouleh met gegrilde groenten

Porties 2
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min

Benodigdheden

  • Grillpan (optioneel)

Ingrediënten

  • 75 gr tabouleh
  • 1 pak gegrilde vega stukjes
  • ½ komkommer
  • 1 handje verse munt
  • 2 el limoensap
  • 100 gr feta
  • 2 tl honing
  • 2 takjes verse oregano
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 2 handjes zoete tomaatjes
  • 2 sjalotten

Instructies

  • Begin met het maken van de tabouleh. Kook de tabouleh volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen. Hak ondertussen de komkommer en munt fijn. Voeg de munt, komkommer en het sap van een halve limoen toe aan de tabouleh wanneer deze is afgekoeld.
  • Snijd en gril de groenten. Snijd de courgette en aubergine in halve maantjes en de sjalotten in vieren. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Grill de courgette, aubergine en sjalot stukjes. Wanneer alles bijna klaar is, voeg je de tomaatjes toe en gril je ze 2 minuten mee.
  • Bak de gegrilde vega stukjes. Pak een andere pan erbij en bak de gegrilde vega stukjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak ondertussen de feta topping. Hak de feta fijn en doe in een kleine kom. Voeg vervolgens de honing en verse oregano toe. Hussel zodat de smaken zich goed mengen.
  • Voeg alles bij elkaar. Voeg de gegrilde groenten en de gegrilde vega stukjes toe aan de tabouleh. Garneer met twee eetlepels van het feta mengsel. Smullen maar!

Notities

Wil je variëren met dit recept? Probeer het dan ook eens met vega shoarma en parel. couscous in plaats van tabouleh. Ook erg lekker! 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Libanees
Trefwoord: Salade, Vega

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je van het recept?




Like
Sluiten
© Copyright 2021 Smelly Kitchen. Alle afbeeldingen en teksten op www.smelly-kitchen.nl mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Sluiten