Ga terug

Zo maak je fleatbread met smokey kip

Porties 4
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min

Benodigdheden

  • Grillpan (optioneel)
  • Deegroller

Ingrediënten

Voor de flatbread

  • 300 gr wit brood bloem
  • 220 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl bakpoeder (baking soda)
  • 3 gr fijn zout
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl za'atar
  • 1 knoflookteentje

Voor de sriracha mayo

  • 5 el mayo
  • 1 tl sriracha
  • 2 tl limoensap

Overige ingrediënten

  • 500 gr kippendijen
  • 3 tl piggy BBQ mix
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 rode paprika's
  • 2 tl hummus ras en hanout (per flatbread)
  • little gem romaine sla
  • kikkererwten

Instructies

  • Begin met het allerleukste deel: steek de bbq aan! Voordat je begint met al het snij en marineer werk, is het handig om alvast de bbq klaar te maken. Zo kan de bbq alvast warmdraaien, terwijl je de rest van het voorbereidende werk doet. Heb je een elektrische bbq? Dan hoef je niet nu al de bbq aan te steken.
  • Begin daarna met het marineren van de uien. Snijd de uien in dunne ringen en doe ze in een schaaltje. Voeg de rode wijnazijn en een snufje fijn zout aan de uien toe. Roer even en zet daarna opzij.
  • Maak vervolgens het deeg voor de flatbreads. Pak een grote kom en doe hier de bloem, griekse yoghurt, bakpoeder en het zout in. Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg totdat er een luchtige bol ontstaat. Het kan aan het begin wat plakkerig aanvoelen, maar door te blijven kneden krijgt het deeg vanzelf de juiste textuur. Bedek de kom met een theedoek en zet even opzij.
  • Marineer daarna de kip. Laat de kippendijen heel en doe ze in een kom samen met de piggy BBQ mix en wat olijfolie. Hussel goed door elkaar, dek af en leg in de koelkast.
  • Maak de sriracha mayo. Meng de mayonaise, sriracha en limoensap en zet ook even opzij.
  • Nu gaan we het flatbread deeg uitrollen. Verdeel het deeg in vier gelijke bollen en bestrooi het aanrechtblad met wat bloem. Leg een bol op het aanrechtblad en rol met een deegroller uit totdat het deeg ongeveer een halve centimeter dik is. Herhaal dit totdat je vier flatbreads hebt. Maak vervolgens een sausje van de olijfolie, za’atar en knoflook en smeer hiermee de bovenkant van de flatbreads in. Verhit een grillpan (of koekenpan) op hoog vuur en leg de flatbreads in de pan met de ingesmeerde kant naar beneden. Smeer nu ook de bovenkant in met het mengsel. Keer na een halve minuut om en laat nog een halve minuut op het vuur (totaal 1 minuut). Bekleed een bord met een stuk keukenrol en leg daar de flatbreads op. Zo voorkom je dat de flatbreads zompig worden. Doe dit ook tussen het brood als je ze gaat stapelen.
  • Gril de kippendijen en de paprika op de bbq. Wanneer de bbq goed is warmgedraaid, bak je de kip in ongeveer 10 minuten gaar op de bbq. Leg de paprika halverwege op de bbq en keer af en toe om. Snijd zowel de kip als de paprika in reepjes als ze gaat zijn.
  • Bouw jouw lekkere flatbread. Leg de flatbread op een bord en besmeer met de hummus. Leg er vervolgens sla, paprika en kip op. Garneer met wat ingelegde uien, kikkererwten en sriracha mayo. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?

Notities

Heb je geen piggy BBQ mix in de supermarkt kunnen vinden? Je kunt ‘m ook zelf maken met het piggy BBQ mix recept. Ik weet het; veel ingrediënten. Maar geloof me, deze rub wil je in huis hebben! Ik gebruik ‘m bijna wekelijks in diverse recepten en kan 'm niet missen.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Arabisch, Libanees
Trefwoord: Brood, Kip