Begin met het maken van het deeg. Doe alle ingrediënten, op de boter na, in een kom en meng goed door elkaar. Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de boter, stuk voor stuk, toe. Kneed het deeg totdat de boter goed opgenomen is en er een kauwgombal effect ontstaat. Het deeg zal een beetje plakkerig blijven. Maar geen paniek: dat hoort een beetje bij dit type deeg. Bedek de kom met vershoudfolie en laat 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
Marineer de ui. Snijd de rode ui in dunne ringen, doe ze in een bakje en voeg de rode wijnazijn en een snufje zout toe. Hussel even en zet in de koelkast.
Bak de broodjes in de oven en steek de bbq aan. Verwarm de oven voor op 200°C en steek de bbq aan. Terwijl de oven warm draait en de bbq heet wordt, maak je de heerlijke bolletjes voor de burger. Haal het deeg uit de kom en leg op het aanrechtblad. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol er twee egale bolletjes van. Leg ze op een rooster bekleed met bakpapier en bestrijk met geklopt ei mengsel. Garneer de broodjes met wat sesamzaadjes en bak in ongeveer 15/16 minuten goudbruin.
Grill de burgers. Bestrijk de burgers aan beide zijden met wat olie. Leg ze op de bbq hete en grill in 4 minuten rosé. Haal ze van het vuur en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
Maak ondertussen de kaassaus. Hak de knoflook en jalapeño peper fijn. Verhit wat olie in een sauspan en fruit de knoflook en jalapeño peper. Voeg hier de blauwe kaas en roomkaas aan toe en laat op laag vuur smelten.
Bouw je burger. Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de onderkant met ketchup naar wens. Leg er vervolgens wat romaine sla op, daarna de burger, kaassaus, rode uien en genieten maar!
Notities
Je kunt de wagyu burger ook vervangen door een lekkere vega burger zoals een chili burger of spicy falafel burger!