Ga terug

Poke bowl met zalm en ponzu

Deze heerlijke poke bowl met zalm en ponzu saus zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal op een warme lente of zomerdag!
Porties 2 personen
Bereidingstijd 15 min
Koeltijd sushi rijst 20 min

Ingrediënten

  • 150 gr sushi rijst
  • 1 el sushi azijn
  • 250 gr zalm filet
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 2 lente ui
  • 50 gr zeewier salade
  • ½ tl sesamzaadjes
  • ponzu saus (naar wens)

Instructies

  • Begin met het maken van de sushi rijst (deze moet afkoelen). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (let op: sushi rijst bereid je anders dan gewone rijst). Haal na het koken de pan van het vuur en laat 15 minuten staan zonder de deksel eraf te halen. Giet daarna een eetlepel sushi azijn door de rijst en roer goed door. Laat de rijst goed afkoelen.
  • Snijd alle groenten. Na het koken van de rijst hoef je enkel nog alle groenten in stukken te snijden. Snijd de avocado in plakken, komkommer in blokjes, lente ui in ringen en de zalm in grove blokken. Met de zalm hoef je niks te doen, deze doe je er rauw bij. Let er wel op dat je zalm goed vers is!
  • Maak er een mooie creatie van! Maak het bord op door alle ingrediënten naast elkaar te presenteren. Giet er tot slot ponzu saus overheen en besprenkel met wat sesamzaadjes. Ik vind het heerlijk om veel van deze saus te gebruiken omdat de sinaasappelsmaak het lekker fris maakt. Geniet van een bord vol lekkers!

Notities

Variatietip: dit recept is ook mega lekker met gepaneerde kippendijen of gerookte zalm! 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: poke bowl, vis, zalm