Ga terug

Kruidenboter à la Smelly Kitchen

Zo maak je een overheerlijke kruidenboter met een twist
Porties 4
Bereidingstijd 10 min

Ingrediënten

  • 100 gr roomboter (ongezout, op kamertemperatuur)
  • ½ verse chilipeper (zonder pitjes)
  • ½ sjalot
  • 1 knoflook teentje (geraspt)
  • ½ handje verse peterselie
  • ½ tl gerookte paprikapoeder (van La Chinata)
  • ¼ citroensap (dus een kwart)
  • snufje peper
  • snufje zout

Instructies

  • Laat eerst de boter op kamertemperatuur komen. Hak ondertussen de sjalot, chilipeper en peterselie fijn. Rasp de knoflook en voeg dit wanneer de boter op kamertemperatuur is daaraan toe. Prak alles door de boter met een vork.
  • Maak af met de overige ingrediënten. Voeg de paprikapoeder en het citroensap toe. Meng dit goed door en voeg tot slot wat peper en zout aan de roomboter toe. Uiteraard even proeven en naar wens aanpassen. Geniet!
Gang: Borrel, Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Brood