Ga terug

Smeuïge pasta carbonara

Porties 4
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 1 knoflook teentje
  • 1 sjalot
  • 100 gr spekreepjes
  • 300 ml vleesjus
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 150 parmezaan plus om nog overheen te raspen
  • 3 el zongedroogde tomaat in reepjes
  • 2 lente ui
  • rucola naar wens

Instructies

  • Breng wat water voor de pasta aan de kook. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg er ondertussen de fijngehakte knoflook en sjalot aan toe. Je hoeft hierbij geen olie te gebruiken, omdat de spekjes al wat vet loslaten. Als de spekjes krokant zijn en de ui en knoflook glazig, voeg je de vleesjus en tijm toe. Laat de vleesjus inkoken totdat je nog de helft over hebt. Giet daarna de room erbij. Verwarm kort en voeg daarna de gare pasta toe.
  • Breng al het lekkers samen. Klop de twee eieren los in een kom en rasp de parmezaanse kaas erdoorheen. Giet dit over de warme pasta en voeg er een snufje peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg ook de zongedroogde tomaatjes toe. Verspreid de pasta over de borden en garneer met de lente ui en rucola. Rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen (the more, the better). Geniet van deze mega smeuïge pasta!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta