Begin met het paneren van de gamba’s. Leg drie kommetjes op het aanrecht en vul ze met bloem, ei en panko. Dip de gamba’s, stuk voor stuk, eerst in de bloem, daarna in het ei en vervolgens in de panko. Zorg dat de gamba’s bij elke stap rondom goed bedekt zijn. Zet even opzij.
Snijd vervolgens de groenten. Snijd de champignons in grove stukken (doormidden of in kwarten). Maak de bimi schoon. Snijd 1 cm van de onderkant af en spoel kort af met koud water. Snijd daarna de stelen van de bimi in twee stukken en houd apart van de roosjes. Hak de knoflook fijn en snijd de lente ui in ringen.
Breng alvast een pan met water aan de kook. Hier gaar je straks de udon noodles in als de groenten bijna klaar zijn.
Wok ondertussen de groenten en frituur de gamba’s. Pak een wokpan en een steelpan. Doe wat wokolie in de wokpan en een laagje frituurolie of zonnebloemolie in de steelpan en laat heet worden. Begin eerst met alles wat in de wokpan moet. Voeg de knoflook toe en fruit kort. Voeg vervolgens de stelen van de bimi en de champignons toe. Roerbak vijf minuten. Frituur ondertussen de gamba’s in twee tot drie minuten goudbruin in de steelpan. Doe de roosjes van de bimi en hoisinsaus ook in de wokpan en bak een minuut mee.
Kook de noodles en voeg alles samen. De noodles hebben slechts twee minuten kooktijd nodig om te garen. Voeg ze daarna bij de rest in de wokpan toe en hussel. Schep het wokmengsel in een diep bord gevolgd door de gamba’s en rauwe lente ui. Smakelijk!
Notities
Tip: gebruik bij het paneren van de gamba's je linkerhand voor het eimengsel en je rechterhand voor de panko. Zo zorg je ervoor dat je handen enigszins schoon blijven!