Geblakerde prei

Naar het recept

In mijn zoektocht naar lekkere vegetarische bbq gerechten, kwam ik het recept voor geblakerde prei op Cheflix tegen. Het recept is afkomstig van Dave Pynt, een van de nieuwere chefs op Cheflix die zijn signatures deelt. Wat deze man doet, vind ik geweldig! Hij wordt omschrijven als de master als het aankomt op luxe ingrediënten bereiden op open vuur. Niet voor niets als je het mij vraagt. Door ongewone ingrediënten op vuur te bereiden, krijgen ze een totaal andere, soms onverwachte smaak.

Dit recept van de prei is een vrij eenvoudige en budget vriendelijke variant, maar niet minder lekker! De zoete, sellerie achtige smaak die in de prei naar boven komt, verraste mij persoonlijk. Daarom vind ik dit recept een dikke aanrader. En moeilijk is het ook niet. Het enige wat je hoeft te doen, is de prei flink zwart te laten worden (aanbraden dus). Dat kan iedereen, toch?

Geblakerde prei van de bbq

Porties 4

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 10 gr peterselie
  • 200 gr boter
  • 2 el kappertjes
  • 2 el geroosterde hazelnoten
  • 0.5 el citroensap
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Begin met het maken van de beurre noisette. Verhit de boter in een steelpan tot 160 graden. Zeef de vloeibare boter vervolgens door een kaasdoek. Zet de boter terug op laag vuur en voeg de kappertjes en het zout toe. Warm de boter op en voeg vervolgens het citroensap toe.
  • Brand de prei direct op de kolen tot deze volledig zwartgeblakerd is. Laat een paar minuten afkoelen en pel vervolgens de zwarte laag van de prei. Snijd in stukjes en garneer met de geroosterde hazelnoten en eventueel nog een snuf zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de prei. Druppel de botersaus rijkelijk over het gerecht. Enjoy! 🙂
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Trefwoord: BBQ
Like
Sluiten
© Copyright 2021 Smelly Kitchen. Alle afbeeldingen en teksten op www.smelly-kitchen.nl mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Sluiten