Wat is er lekkerder dan een heerlijk visje van de bbq op een warme zomerdag? Ik ben er dol op! De laatste tijd probeer ik naast vlees en groenten ook steeds meer visrecepten op mijn mini-kamado te maken. Daardoor kwam ik op het idee om mijn kruidenboter te combineren met langoustines van de bbq. Super easy, en om je vingers bij af te likken!
Langoustines worden in Nederland en België ook wel Noorse kreeftjes genoemd. Ze zijn verwanten van de langoest, maar lijken qua uiterlijk op kreeften. De langoustine is dus een heerlijk kreeftje die wordt gezien als een delicatesse. Het witte visvlees van de langoustine is sappig, licht zoet en heeft een hele korte bereidingstijd. In dit recept raad ik je aan om ze niet langer dan 2/3 minuten op de hete bbq te garen. Laat je ze langer op de bbq liggen, dan loop je het risico dat het vlees te taai wordt en dat zou zonde zijn van dit lekkernijtje.
Het recept naar de kruidenboter vind je hieronder bij de uitleg.

Langoustines van de bbq
Benodigdheden
- BBQ
Ingrediënten
- 1 kg langoustines
- 100 gr kruidenboter à la Smelly Kitchen (zie link naar het recept in stap 1)
Instructies
- Begin met het maken van de kruidenboter. Dit kun je doen door het recept voor het maken van de kruidenboter à la Smelly Kitchen te volgen. Maak gelijk extra veel; lang te bewaren en heerlijk op een stokbroodje!
- Maak de langoustines schoon. Pak een snijplank en een scherp mes. Leg de langoustines een voor een op de plank, snij vanaf de kop richting de staart door midden en verwijder het darmkanaal. Mocht deze beschrijving niet duidelijk genoeg zijn, kijk dan eens naar deze video over hoe je langoustines schoonmaakt.
- Verhit de bbq. Zorg ervoor dat de kolen goed aan zijn en de bbq flink fikt. Leg de langoustines erop met de schil naar beneden. Schep in elke langoustine wat van de kruidenboter met een klein lepeltje. Haal de langoustines zodra ze wit kleuren (na ongeveer +/- 2 minuten) van de bbq af. Smeer in met nog wat extra kruidenboter. Enjoy!