Na het maken van deze verse pizza met rauwe parmaham en balsamico wil je niet meer anders. Het lijkt heel veel werk om alles zelf te maken, maar ik vind het echt meevallen. Het enige waar je echt even voor aan de bak moet, is het kneden en rollen van het deeg. Tenminste als je geen keukenmachine hebt zoals ik. Maar goed, zo verbranden we wel wat calorieën ter compensatie. Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klaar deeg te kopen als je echt geen tijd hebt en de pizza wel wil maken. Maar dit recept geeft je denk ik pas echt voldoening wanneer je alles lekker vers maakt. Ik word zelf elke keer zo vrolijk van het zien hoe luchtig het deeg uitpakt, ook al heb ik het al tig keren gemaakt.
In dit recept gebruik ik parmaham, maar soms maak ik deze pizza ook met Schwarzwälder Schinken. Ook erg lekker, rokerig en goedkoper dan parmaham. Bewaar vooral de toppings voor het einde en beleg je pizza met deze rauwe ingrediënten. Gegarandeerd dat je ervan gaat smullen!

Zo maak je de perfecte pizza
Benodigdheden
- Keukenweegschaal
- Maatbeker
- Staafmixer
- Deegroller
- Bakpapier
Ingrediënten
Voor de pizzabodem:
- 450 gr bloem (type 00 of Soubry)
- 7 gr gedroogde gist (1 zakje)
- 4 tl fijn zout
- 2 tl kristalsuiker
- 2 el olijfolie
- 260 ml lauwwarm water
- 100 gr geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
Voor de saus:
- 5 trostomaten
- 2 knoflookteentjes
- 1 rode ui
- 2 takjes tijm
- handje basilicum
Voor de topping:
- 100 gr parmaham (of schwarzwalder schinken)
- 1 rode ui
- parmezaanse kaas
- zongedroogde tomaat
- rucola
- balsamico dressing
- kappertjes
Instructies
- Begin met het deeg. Doe de bloem in een kom en voeg de gist, zout, suiker en olijfolie toe. Roer even met een lepel zodat alles goed mengt. Giet vervolgens een scheutje water toe en kneed het deeg met je handen. Herhaal dit totdat de maatbeker leeg is. Het deeg kan nog te nat lijken, maar door te blijven kneden krijg je uiteindelijk een perfecte bol. Voeg dus geen extra water toe. Bedek de kom waarin de bol ligt met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Maak vervolgens de tomatensaus. Snijd de knoflook, ui en tomaten in grove stukken (dit ga je later pureren). Verhit een scheutje olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook en ui kort. Voeg daarna de tomaten toe en laat ze op middelhoog vuur zacht worden totdat er een saus ontstaat. Wanneer de tomaten zacht zijn voeg je de tijm, basilicum en een snufje peper en zout toe. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Verwarm de oven vervolgens op 220℃.
- Rol het deeg uit tot een pizzabodem. Bestrooi je aanrechtblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee gelijke bolletjes en rol met een deegroller uit tot twee pizzabodems met een dikte van ongeveer 1 cm. Leg de pizzabodem op bakpapier en bestrijk met de tomatensaus. Bestrooi vervolgens met geraspte kaas en mozzarella naar wens. Bak de pizza in 10-15 minuten gaar.
- Maak af met de topping. Beleg de pizza met zongedroogde tomaten, rode ui, parmaham, rucola, parmezaanse kaas en kappertjes. Maak af met de balsamico dressing en genieten maar!
Vandaag het breekbrood gemaakt en de gesmolten camembert erbij is zo ontzettend lekker!!!!
De combinatie met een beetje honing maakt het helemaal af. Het recept zit goed in elkaar, alles klopt en het kneden van het deeg is een gratis work-out erbij maar het wordt inderdaad een mooie bal als je goed en lang genoeg doorkneedt. Een aanrader!
Na het breekbrood was de pizza met parmaham aan de beurt en ook dit recept is om je vingers er bij af te likken. De bodem is zacht en de verrassende toevoeging aan de topping van balsamico is bijzonder lekker. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet genoeg is voor twee personen, wij konden niet alles op (en zijn toch goede eters).
Melanie, een top recept en wat een mooie website heb je!
Bedankt voor je lieve reactie Ageet! Ik ben super blij om te horen dat het allemaal lekker was en goed gelukt is.