Ben je op zoek naar een lekkere en snelle hap voor bij de borrel? Deze bijzondere kruidenboter is enkel een kwestie van hakken en prakken. In slechts 10 minuten zet je dit op tafel (voor de snelle hakkers en prakkers 5 minuten). Ik durf te wedden dat veel van je gasten naar het recept gaan vragen :).
Je kunt dit recept combineren met kant-en-klaar breekbrood. Heb je wat meer tijd en wil je de full experience? Hier vind je het recept voor vers breekbrood. Let er wel op dat je voor de kruidenboter de gerookte paprikapoeder van La Chinata gebruikt. Deze heeft een veel rokerigere smaak dan de gewone gerookte paprikapoeder en is hét ingrediënt waarmee je het verschil gaat maken. Overigens is het ook voor heel veel andere dingen goed te gebruiken. Bijvoorbeeld om er kippendijen mee te marineren en vervolgens lekker op de bbq te gooien. Een van mijn musthaves in de keuken!

Kruidenboter à la Smelly Kitchen
Ingrediënten
- 100 gr roomboter (ongezout, op kamertemperatuur)
- ½ verse chilipeper (zonder pitjes)
- ½ sjalot
- 1 knoflook teentje (geraspt)
- ½ handje verse peterselie
- ½ tl gerookte paprikapoeder (van La Chinata)
- ¼ citroensap (dus een kwart)
- snufje peper
- snufje zout
Instructies
- Laat eerst de boter op kamertemperatuur komen. Hak ondertussen de sjalot, chilipeper en peterselie fijn. Rasp de knoflook en voeg dit wanneer de boter op kamertemperatuur is daaraan toe. Prak alles door de boter met een vork.
- Maak af met de overige ingrediënten. Voeg de paprikapoeder en het citroensap toe. Meng dit goed door en voeg tot slot wat peper en zout aan de roomboter toe. Uiteraard even proeven en naar wens aanpassen. Geniet!